Hoppa till sidans innehåll

Sommaruppdatering från Kungsängenfriidrott

26 JUL 2018 10:25
  • Skapad: 26 JUL 2018 10:25

Kungsängen Friidrott, juli 2018

Hej på Er alla friidrottsvänner i Kungsängen Friidrott. Nu är det lågsäsong med träning under juli månad. Skolorna har sommarlov och de flesta har semester endera på hemmaplan eller på annan ort. Kungsängens IP ser mestadels öde ut, svider lite i ett friidrottshjärta som vill se idrottsplatsen sjuda av liv! Det var skillnad under 4 dagar vecka 25 då vi genomförde en mycket lyckad Friidrottsskola för ca 30 barn i åldrarna 7-12 år. Som ledare medverkade våra äldre ungdomar med stöttning från några fd aktiva och ledare från Hässelby SK. Jag vill här tacka alla som ställde upp och gjorde det möjligt att genomföra friidrottsskolan. Ett särskilt tack till Danne Carlsson som organiserade det hela och Hässelby SK som hjälpte till med upplägget, material och erfarenhet. Onsdagen hade vi besök av Jacob Samuelsson, ung 10-kampare från Hässelby, landslagsman. Han visade hur man kastar spjut, ouppvärmd med kast över 50 meter, samt kulstötning. Dessutom fick vi tekniktips från hans pappa och tränare, Janne Samuelsson. Tack för att Ni ställde upp och pratade och visade hur friidrott ser ut på elitnivå och att allt har sin början någonstans.

I slutet av maj var 11 aktiva födda -07 och äldre och 4 ledare till Lugnet Falun på träningsläger fredag-söndag. Lägret var mycket uppskattat och lyckat. Som gästtränare kom två elever från friidrotts-gymnasiet i Falun och genomförde ett träningspass under lördagen, som blev uppskattat av de aktiva. Nya röster och nya övningar.

Första helgen i juni var Gabriella Fataki på Spjutkastarläger i Härnösand tillsammans med andra lovande spjutkastare från Norrland. Hennes spjuttränare Göran Davidsson var en av instruktörerna på detta läger. Vill härmed välkomna Göran till KFK då han förutom att vara Gabriellas tränare kommer att genomföra vissa träningar för våra övriga aktiva.

Det har varit sporadiskt med tävlande under våren och försommaren, hoppas att det blir fler som åker på tävlingar efter sommaruppehållet.

Förslag på tävlingar:

28-29 juli, Westinghouse Gurkspel, Västerås. Anmälan senast 22 juli.

1 september, Björknässpelen, Björknäs IP. Anmälan senast 27 augusti.

8 september, Kvantumspelen, Bålsta. Anmälan senast 31 augusti.

Samt vårt egna KM den 15 september på Kungsängens IP.

I augusti så startar träningen igen, kolla på hemsidan för att få information om när Din grupp börjar träna.

Det ser positivt ut för friidrotten i Kungsängen Friidrott! Friidrottsskolan kommer att ge nya medlemmar och planerade aktiviteter kommer att bidra till att vi syns och därmed får in flera barn och ungdomar i vår verksamhet.

Vi står väl rustade med utbildade tränare och dessutom ett samarbete med Hässelby. Vi kommer att få gästtränare från Hässelby samt att våra duktigaste ungdomar kan få träna med Hässelby vissa tillfällen för mera specialträning och sparring.

Ha en bra sommar så länge så ses vi i augusti.

Nisse

Skribent: Anna Gunnarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Kungsängen Friidrottsklubb - Friidrott
Stefan Hallberg, Sandgrindsvägen 3
19634 Kungsängen

Kontakt:
Tel: +46707331472
E-post: This is a mailto link

Se all info